Samtalsterapi, stödgrupper, kurser i stress, ilska, sömn och mycket mer.

Professionella terapeuter, psykologer, stödgrupper, kurser i mental hälsa, psykoedukation, gruppterapier mm. Vårt fokus är mental hälsa som hjälper utan att det kostar skjortan.

Föreställ dig en bättre version av dig själv – det är möjligt!

Gör ett snabbtest

Snabbt svar om din mentala hälsa och hur du mår.

Ta tempen på din mentala hälsa med nio kryssfrågor. Testet används av psykologer och psykoterapeuter världen över och skattar grad av nedstämdhet. Det är ingen formell diagnos, bara en indikation på hur du mår.

Snabbtest – Din mentala hälsa

Kom vidare på egen hand

En kurs kostar bara motsvarande två till tre sessioner hos en psykolog. Kurserna ger dig värdefull kunskap för livet, men också ett bättre utgångsläge inför samtalsterapi. Börja du i terapi efter kursen har du ofta igen dina utlägg.

10 Lektioner

KBT-workshop

Online KBT-workshop i tio dagar som leds av en legitimerad terapeut. Du får grunderna i några centrala KBT-verktyg med möjlighet att bearbeta lättare problem.

0% klar
0/0 steg

Visa kurs

0 Lektioner

Ilska

Ilska bygger på ACT med målet att du har kontroll över ditt liv, inte dina känslor. Du får verktyg att hantera starka känslor, förbättra relationer, sätta gränser mm.

0% klar
0/0 steg

Visa kurs

0 Lektioner

Sömn

Allt du behöver för att förbättra din sömn

0% klar
0/0 steg

Visa kurs

9 Lektioner

Brevterapi för terapeuter

Utbildning för legitimerade psykoterapeuter och psykologer.

0% klar
0/0 steg

Visa kurs

Pris från 520 kr för 50 min samtalsterapi

Från 520 kr upp till 1540 kr per 50 min session beroende på terapeut.

Medlemskapet får du gratis när du börjar i terapi. Fyll i formuläret högst upp så hittar vi en terapeut åt dig.

Man vid skrivbord går en kurs i mental hälsa

Inspiration och fakta

Gör en kopp te åt dig själv och hitta något i vår blogg som inspirerar dig.

Konflikter

Ofta bråk? Så slutar du rollspela i en dramatriangel

Ofta bråk hemma eller på jobbet? Får du roller du inte kan dig ur? Hamnar bråken ofta om samma sak? I så fall är du antagligen indragen i en eller fler dramatrianglar.
Dramatriangeln beskriver tre olika roller som personerna i relationen kan befinna sig i: Räddare, förövare och offer. Du kan ta dig ur dem om du lär dig hantera konflikter på ett annat sätt.

Depression

Sex saker du kan göra för att hitta tillbaka till din livsglädje

Att tappa livslusten leder till nedstämdhet som kan glida över i depression. Här är de 6 viktigaste sakerna du kan göra för att undvika det och få tillbaka och underhålla din livsglädje: Lär dig hantera det som stressar dig, få ordning på din dygnsrytm, se med humor på svårigheterna, bättra på självkänslan, ta hand om dig själv med bra mat, motion och umgås mer med dem tycker om.

Stress

ABC i stresshantering: 10 steg till ett lugnt liv

Det bästa du kan göra för att få ett lugnare liv att ta reda på orsakerna till varför du är stressad och göra något åt dem.
Följer du dessa tio steg kommer du få ett lugnare förhållningssätt till det som stressar dig. Det är nödvändigt för att få utrymme och energi till att få bort det som stressar och skapa en permanent hållbar livssituation.
Stegen är grundläggande och något som alla, nästan oavsett sin livssituation, då och då har glädje av att läsa igenom.

Känslor

Det här behöver du veta för att hantera ilska

Ilskan är en viktig känsla som ofta sätter krokben för oss. Vi försöker ofta sopa den under mattan – den måste få uttryckas. Det är en kraft som behövs för skapa förändring och rätta till det som är fel. Ilska finns för att ge oss motivation, styrka och riktning. Den är en livskraft.

Ilska är alltså nödvändig, men den behöver inte vara otyglad. Den kan hanteras och användas på ett för alla bättre sätt än bara rå kraft som spretar och förstör. Lär vi oss inte hantera den, så kommer det märkas allra tydligast i relationer, där är det lätt att fastna i mönster som är svåra att bryta sig ur utan att relationen själv avslutas.

Jag får panik!

– Kan ni inte bara hjälp mig hitta en bra terapeut?

Ja det kan vi, och ofta har du en tid inom några timmar. Fyll bara i formuläret högst upp.

Första steget till en bättre mental hälsa kan vara en stödgrupp eller gruppterapi

Stödgrupper är för dig som känner behov att möta andra i liknande situation. Grupperna är online och leds av minst en legitimerad psykoterapeut eller psykolog.

gruppterapi online med psykolog
Möten diskussioner och kontakt mellan möten sker online Stödgrupper har begränsat antal deltagare
Click to access the login or register cheese