Tjäna pengar på att hänvisa terapeuter till Mentabee

Som Mentabee Ambassadör får du 50% provision på första årsprenumeration från alla genomförda försäljningar som görs med din ambassadörskod. Om du hänvisar en kund som använder koden vid ett köp på 2500 kr, så tjänar du 1250 kr. Provisioner betalas normalt ut första måndagen i varje månads första arbetsvecka. Mentabee betalar bara ut provisioner på bekräftade försäljningar. För en försäljning som gjordes till exempel den 6 april, slutar återbetalningsperioden under maj, och du får betalt nästa utbetalningsdag: första veckan i juni. Betalningen sker via Stripe direkt till ditt bankkonto. Det finns inget minsta utbetalningssaldo.

Så fungerar det

Det är endast om du själv är registrerad som terapeut på Mentabee som du kan ansöka om att bli Ambassadör. Som ambassadör har du personlig länk som köparen använder vid registreringen. Länken leder till registreringssidan för terapeuter och öppnar en informationsruta med en hälsning från dig tillsammans med sin personliga ambassadörskod.

Du får provision på kundens första inbetalade prenumerationsavgift. I din ambassadörspanel har du överblick över alla försäljningar som gjorts med din kod. Du kan se när dina tilldelade försäljningar gjorts, vilka belopp du fått i provision, status på dina transaktioner med mera.

Återbetalningar och återkallade betalningar

Endast försäljningar som är äldre än 30 dagar inkluderas i utbetalningen. Om en betalning har återbetalats eller återkallats betalar vi ingen provision för den försäljningen. Vi förbehåller oss rätten att avvisa provisioner oavsett anledning. Normalt sker avslag av provision av två skäl:

 • Försäljningen som genererade provisionen har återbetalats till kund.
 • Marknadsföringsmetoden bröt mot våra policyer (detaljer nedan) eller andemeningen i våra policyer.

Ambassadörsprogrammets policyer

Godkända marknadsföringsmetoder

Riktlinjen är att marknadsföringen ger ett mervärde till Mentabee, och gör den det kommer din provision att öka. Exempel på bra marknadsföringsmetoder:

 • Hänvisa terapeuter till Mentabee – Tror du att Mentabee passar dina kollegor? Dela din ambassadörs-kod eller -länk med dem.
 • Skriv ett blogginlägg eller en recension – Visa hur du använder Mentabee för att underlätta för dig eller ditt team, eller beskriv hur Mentabee användes i ett klientfall. Lägg till din ambassadörslänk i inlägget. Det är bra att upplysa om att det är en så kallad affiliatelänk och att du får viss provison.
 • Dela på sociala nätverk – Dela din ambassadörskod på Facebook och LinkedIn. Skicka ut tweets till dina Twitter-följare. Så länge du inte spammar är det ett bra sätt att få ambassadörsprovision.
 • Hjälp andra online – Många terapeuter, kliniker, vårdcentraler och företag har behov av Mentabee men känner inte till oss än! En terapeut kan till exempel ställa en fråga i ett forum eller en grupp på social media om hur man använder onlineverktyg för gruppterapi online. På ett användbart sätt svarar du att det är möjligt att använda Mentabee och delar din ambassadörs-länk eller -kod.

Förbjudna marknadsföringsmetoder

Ambassdörsprogrammet är win-win för alla: du får marknadsföra en tjänst som du gillar och tror på, vi gör försäljning och du får provision, den du förmedlar får en tjänst som är riktigt bra och får dessutom rabatt köpet.

 • Kupongsajter är inte tillåtna som Mentabee kampanjmetoder. Kunder som söker på kupongsajter är redan motiverade till köp från Mentabee. Att marknadsföra Mentabee via en kupongsajt ger inget mervärde till Mentabee.
 • Låtsas vara formellt associerad med Mentabee. Ambassadörer är inte anställda eller liknande och har ingen formell koppling till Mentabee annat än ett medlemskap.
 • Alla former av spam. E-post, länkspam, kommentarspam, etc. kommer inte att tillåtas. Om du gör inlägg i ett forum eller en kommentarstråd, följ reglerna för webbplatsen du är på.
 • Allt olagligt eller moraliskt stötande. Det är subjektivt, vi vet. Men ändå, om vi av någon anledning inte gillar vad du skriver, kommer du att bli avstängd från programmet. Detta inkluderar spam, oavsett vilken definition av spam vi vill använda.
 • Missbruk av vårt varumärke. Använd inte “mentabee” i ditt domännamn – använd ditt eget varumärke! Folk kommer ihåg namn.
 • Missbruk av sökalgoritmer. Artificiell manipulering av sökresultat på en egen hemsida eller genom att anlita SEO-konsulter, med överdriven användning av söktermer (keywords), “black hat” SEO, eller andra former av missbruk som inkluderar söktermen “mentabee” eller innehåller ordet mentabee som en del av söktermen.
 • Det är inte tillåtet att förvirra kunder att tro att din webbplats drivs eller stöds av Mentabee genom att till exempel kopiera vår webbplats design.

Riktlinjer för betald sökning

Om du bjuder på sökord i någon sökmotor eller sociala medier som Google, Yahoo, Bing, Twitter och Facebook:

 • Lägg inte bud för att din annons ska visas för termer med varianter av Mentabees namn “Mentabee” eller domännamn oavsett huvuddomän .se, .nu, .com etc ..etc.
 • Lägg inte bud för att din annons ska visas för Mentabee tillsammans med ytterligare villkor, som “Mentabee-kuponger”, “Mentabee-rabatter”, “Mentabee-kampanj”. Breda matchningar är inte heller tillåtna, till exempel “[Mentabee-kupong]” etc.
 • Använd inte mentabee.se, mentabee.com eller någon annan av mentabees webbadresser som annonsens visningsadress.
 • Länka inte direkt till mentabee.se från några betalda sökannonser. Länka istället till en målsida, exempelvis en bloggartikel på din egen hemsida, som användaren sedan klickar sig igenom för att komma till mentabee.se.

Honungsfällor – dåligt beteende

När du försöker du hitta kryphål i detta avtal betyder det att du försöker bryta mot andan i avtalet, vilket strider mot reglerna.

Konsekvenser av dåligt beteende

Skulle vi ​​upptäcka att dina marknadsföringsmetoder inte överensstämmer med dessa villkor, kommer vi att avvisa provisioner och inaktivera ditt ambassadörskap. Vi kommer sannolikt att meddela dig när detta inträffar och meddela dig vad vi anser strida mot dessa policyer.

Övrigt

Genom att vara en Mentabee Ambassadör godkänner du att dina provisioner måste godkännas innan de betalas ut. Detta ambassadörsavtal är inte ett kontrakt. Partnerförhållandet representerar inte ett formellt avtal. Du är inte anställd av Mentabee AB. Du samtycker till att inte stämma Mentabee. Dessa villkor och andra juridiska grejer som du normalt ser här kan ändras utan föregående meddelande.

Låt inte det här skrämma dig: vi vill belöna dig för att du hänvisar kunder till Mentabee! Tack för att du är fantastisk och bra jobbat med att läsa hela överenskommelsen.