Ämne 1 av 0
Pågående

Välkommen till kursen Minska din ångest

Välkommen till en första vecka mot ett mer harmoniskt liv!

Vad bra du är som väljer att investera tid i dig själv! Du kommer att lära dig massor om hur ångest fungerar, framförallt om hur just din ångest fungerar.

För att utnyttja kursen så mycket som möjligt, bör du göra veckans ämne så snart du kan för att ge övningarna mer tid under veckan.

Vecka 1

  • Så här funkar kursen
  • Minska din ångest idag

Vecka 2

  • Därför får vi ångest

Vecka 3

  • Så här fungerar ångest

Vecka 4

  • Förbygga ångest

Den här första veckan kommer du att få lära dig hur det fungerar att gå en onlinekurs hos Mentabee och du kommer att redan nu få verktyg för att kunna hantera akut ångest. Längre fram kommer du att få övningar och information som hjälper dig mot målet, som är att förstå hur just din ångest fungerar och på så sätt hitta strategier som fungerar för just dig.

Vilken bild
I Mentabees onlinekurs mot ångest får du unika verktyg för att hantera din ångest

Du får tillgång till ett nytt ämne varje vecka. Anledningen till att du inte får alla avsnitt på en gång är för att informationen behöver landa och för att du ska hinna göra övningarna innan vi går vidare. Hela kursen följer en röd tråd och varje moment är noga genomtänkt för att under sista veckan knytas ihop till en individanpassad verktygslåda just för dig.

Under veckan kommer du att göra den första självskattningen av din ångestnivå. Självskattningen återkommer i slutet av kursen för att du ska kunna se om din ångest har minskat.

Du kommer också att för varje dag under veckan kartlägga orsaker och tankar som påverkar din ångestnivå. Det gör du genom att föra en särskild dagbok. Dagboken är viktig, hoppa inte över den även om det kan kännas frestande. Det tar bara några minuter att fylla i den.

Det behöver gå en vecka innan du påbörjar ett nytt ämne – då sätter sig dagboken bättre och du hinner utforska fler verkliga situationer. Du kan gå igenom lektionerna och göra övningarna hur många gånger du vill.

Under kursen kommer du även att få göra olika tester och övningar. Om du har ett medlemskap inom “aktiv terapi” här på Mentabee kan du dela dina tester och övningar med din terapeut. Exakt hur det går till kommer du att få mer information om när det är dags. Det är förstås frivilligt och det går bra att gå kursen helt enskilt också.

Skulle du stöta på något problem med kursen kan du prata med din terapeut. Går du kursen enskilt utan stöd av terapeut tar du enkelt kontakt med supporten på Mentabee. Vi finns här för att hjälpa dig.

Lycka till!

Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.