Allt du behöver för att arbeta online med samtalsterapi

Här finns de verktyg du behöver för bättre och lättare arbeta online med samtalsterapi. Kommunicera organiserat, effektivt och säkert med dina klienter eller patienter. Öka värdet på dina tjänster genom att erbjuda workshops,stödgrupper, guidning genom kurser mm. Vi har ett avancerat matchningssystem och förmedlar ett inflöde av klienter som växer med tiden.

Rulla ner och se vad vi har att erbjuda

Vad vi värdesätter

Det här skiljer Mentabee från andra och gör oss unika

Prenumerera

Nyhetsbrev för terapeuter med nyheter från oss, tips och ibland något erbjudande. Utkommer 1 – 2ggr/mån.

Nyhetsbrev

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Faq för samtalsterapeuter

Tar ni ut halva arvodet i provision per förmedlad klient även om klienten bara kommer en gång?

Ja. Även om klienten avbryter efter första sessionen tar vi ut ett halvt arvode i provision/marknadsföringsavgift.

Är medlemskapet verkligen på livstid?

Ja, våra kostnader för en ny terapeut ligger framför allt i början, dessutom vill vi göra det så enkelt som möjligt.

Vad kostar det att använda videotjänsten?

Priset är 0,06 * ditt arvode per session för klientens första åtta sessioner. En terapeut som till exempel tar ut 800 kr per session får en kostnad på 48 kr per session för videotjänsten. För klientens nionde session och därefter är kostnaden 10 kr per session. Priserna är ungefärliga. De beräknas per besökarminut och räknas så snart två eller fler personer är i videorummet samtidigt. Moms tillkommer.

Hur ansluter jag kalendern i min telefon till Mentabee?

Du följer några enkla anvisningar. För Apple till exempel loggar du i princip bara in på ditt applekonto och klickar ok. Det är enkelt!

Jag vill använda Zoom eftersom jag redan betalar för det. Är det möjligt?

Ja, vi stödjer integrering med Zoom One Pro men du får betala ett helt arvode i provision/marknadsföringsavgift istället för ett halvt.

Kan jag göra något för att få fler klienter?

Ja, se till att din profil alltid är uppdaterad, attraktiv och genuin, det har större betydelse än du anar. Något som nästan garanterat ger resultat är välskrivna bloggartiklar. En bra artikel kräver dock en hel del arbete. Du kan också ge oss nya ord till ordlistan, som är mindre krävande. Det du publicerar hos oss får din byline med en länk till din profilsida. Hör alltid av dig innan du lägger ner tid så att du inte arbetar i onödan. Vi kan också ge förslag på ämnen som är aktuella i sökmotorernas statistik, men bäst är att skriva om det du har egen erfarenhet av, det vinner du långsiktigt på även om du skulle lämna vår plattform.

Kan ni göra undantag från arvodesspärren för grundutbildade steg-1 terapeuter?

Eftersom grundutbildade terapeuter inte har samma utbildning som legitimerade terapeuter och sällan samma erfarenhet gör vi inte gärna undantag från det. Vi är emellertid medvetna om att det finns grundutbildade samtalsterapeuter med mycket lång erfarenhet, ofta med flera vidareutbildningar och gott renommé i yrket. Kan du visa att du tillhör den kategorin kan vi göra undantag.

Kan jag använda min mobil för onlineterapi?

Det beror på hur du använder den. Även om du bara arbetar online behöver du en dedikerad plats där du möter dina klienter. Den kan vara i ditt hem eller i ditt mottagningsrum. Det viktiga är att klienterna upplever dig på ungefär samma sätt.
Praktiskt betyder det att det måste vara ett visst avstånd mellan dig och kameran så att du syns från midjan och uppåt. Studier har visat att om du fyller klientens skärm med ditt ansikte triggar det en undermedveten känsla av antingen hot eller intimitet hos personen i andra änden och naturligtvis är varken det ena eller det andra önskvärt. Är mobilen både din kamera och din skärm blir avståndet till den ganska obekvämt och du kommer ha svårt att göra ett bra jobb.
När du registrerat dig har vi ett videosamtal där vi hjälper dig få en professionell onlinemottagning.

Tveksam?

Tvekar du eller saknar du något. Skriv till oss och berätta vad vi kan göra för att vinna ditt förtroende.

Nyhetsbrev
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Om Mentabees integritetspolicy och villkor