Det här förändrar allt för dig som är psykolog eller psykoterapeut!

Hjälp oss komma igång!

Registrera dig nu och få gratis medlemskap fram till 31 augusti.

Det här får du som är terapeut:

  • Nya verktyg med möjligheter att hjälpa dina klienter på bättre och mer flexibla sätt.
  • Långvarig kontakt med dina klienter. Efter terapin har dina klienter möjlighet att behålla kontakten med dig för att främja en hållbar utveckling för klienterna utan återfall.
  • Betalningsfri första månad. Till och med den sista aug erbjuder vi fyra betalningsfria månader!

Medlemskapet i Mentabee ger dig allt detta,

plus allt annat som ingår..

Lönsamt, förenklande och högst professionellt

Du kan skaffa de tjänster vi erbjuder på andra håll, men det underlättar och är mer lönsamt att ha allt hos oss. Här är lista på våra viktigaste tjänster som hjälper dig att jämföra med andra alternativ. Den är inte komplett eftersom alternativen är så många, utan använd den som en utgångspunkt för dina egna jämförelser.

Vad krävs för att arbeta professionellt online i ditt yrke, och vad kostar det? Hos Mentabee kostar det bara 980 kr/mån om du betalar årsvis och 1067kr/mån om du betalar kvartalsvis (priser inklusive moms). Det är en bråkdel av vad det skulle kosta dig att skaffa samma möjligheter på andra ställen, trots att vi inte tullar på vare sig kvalitet eller säkerhet och integritet.

TjänstMentabeeAlternativ
KlientförmedlingIngårVarierande priser. Vanligen hela första arvodet från en ny klient. Vissa tar procent istället – cirka 15% av ditt arvode.
Videorum med HIPAA eller bättre säkerhetIngårZoom från ca 400 kr/mån (plus moms), Inera ca 800 kr/mån (plus moms)
WebinarIngår (delat)Zoom från ca 300 kr/m (plus moms) ej delat.
Textburna sessionerIngårInera Rådgivningsstöd ca 350kr/m. Uppstart 15.300 kr. (plus moms)
Kurser och behandlingsprogramIngårFinns ej. Är du privat kan du utveckla kurser och organisera tekniken själv eller låt klienten köpa på egen hand.
Stödgrupper onlineIngårFinns ej – du får organisera tekniken själv
Gruppterapier onlineIngårFinns ej – du får organisera tekniken själv
Skattningsformulär onlineIngårGratis – men vanligen på papper. Hos oss sparas resultaten för de skattningar som är avsedda att mäta förändring över tid
Tidsbokning med betalning och påminnelser.IngårFrån några hundra kronor i månaden och uppåt
KollegorIngårKräver att du har en arbetsplats
MarknadsföringIngårFrån 0 och uppåt. Annonsering kostar från cirka 500 kr per konvertering (klient) och innebär telefonpassning eller annat sätt att snabbt följa upp
Uppföljningsenkäter och klientfeedbackIngårFinns ej – du får organisera det själv
Långvarigt upprätthållen kontakt med klientIngårFinns ej. Hos får du 2000 kr/år per klient.
Mentabee är utan tvekan både billigast för dig som terapeut och har det största utbudet av möjligheter. Gör din egen jämförelse och dela gärna dina synpunkter med oss!

Fler möjligheter än du anar

onlineterapeut
De verktyg du får hos Mentabee ger dig nya och kreativa möjligheter att hjälpa dina klienter.

Långsiktighet – vad menas med det?

Du får 2000 kr i arvode per år för varje klient med medlemskap som du har knuten till dig. Arvodet är också kompensation för den rabatt som medlemmar får på samtalsterapi (max 10 rabatter á 200kr per år). Men arvodet betalas ut oavsett om klienten utnyttjar rabatten eller inte, det gör att du har ett litet arvode för att upprätthålla en långvarig kontakt med dina klienter efter avslutad terapi.

Vi har utvecklat detta för att skapa bättre möjligheter för klienten att checka in med sin terapeut då och då, och vice versa. Syftet är att klienter med behov av det, möjlighet till en mer långvarigt stödjande allians.

Som terapeut ger detta möjligheter att arbeta på helt nya sätt. Mer varierat, med en mix av samtal och psykoedukation via kurser, gruppterapier online och stödgrupper. Det blir också möjligt att bygga upp en skara klienter som du följer över en längre period och växla “mental akutvård” till mer mental friskvård.

Även besök på mottagning

Mentabee stödjer geotaggning så att din mottagningsadress blir sökbar på karta. När klienter söker efter en terapeut nära din mottagningsadress kommer de att hitta dig.

Vanliga frågor

Den första månaden för nya medarbetare är alltid betalningsfri, men vi tar ut en registreringsavgift.

Ingenting. Det klienterna betalar för terapi går oavkortat till terapeuten.

Vill du erbjuda en tidigare klient de möjligheter som finns på Mentabee, kan du ge klienten en kod så att personen knyts direkt till dig vid medlemsregistreringen.

Ja, du sätter ditt eget arvode. Samma sak gäller om du utvecklar egna kurser eller gruppterapier online som leds av dig.

Du blir påmind i god tid innan för att det inte ska hända. Händer det ändå hjälper vår support till. Du förlorar inga data.

Ja, det går att växla prenumerationslängd. Bytet sker när föregående betalperiod tar slut.

Nej, vi kan inte lämna några garantier för det. Men vi arbetar mot företag och vårdcentraler så tillströmningen av personer med behov av terapi kommer att vara stort.

Nej, vi anställer inte. För att kunna ta emot arvode från oss måste du ha möjlighet att fakturera.

Vi följer svensk lag och därför behöver du minst ha en färdig grundutbildning i psykoterapi, så kallad Steg 1 utbildning för att arbeta med psykoterapeutiska behandlingar. De titlar vi har listade är för närvarande Leg. Psykoterapeut, Leg. Psykolog, Socialpedagog, Gestaltterapeut, Socionom och Familjebehandlare. För steg-1 utbildade finns ingen officiell titel, istället får du välja mellan KBT-terapeut, PDT-terapeut eller Samtalsterapeut beroende på inriktning och tycke.

Ja, men du kommer inte bli erbjuden klienter för terapeutisk behandling. Vi har ett gott öga till coaching som ett alternativ efter terapeutisk behandling. Du kan lista dig som Personlig coach hos oss och nätverka i vår terapeutgrupp får att få kunder.

Nej, men vi har terapeuter som erbjuder handledning.

Vår bokningskalender är frivillig att använda. Vi vet att många terapeuter föredrar att boka nästa samtal i slutet av varje besök och har en kalender på papper. Det går utmärkt att fortsätta använda det i kombination med det digitala.

Ja, det går utmärkt. Du kan dessutom koppla ditt zoomkonto till vår kalender och få möteslänkarna mejlade och sms:ade automatiskt.

Fortfarande osäker?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller klicka för att skicka E-post

Dela med dina vänner