KBT i grupp

Under två veckor får du lära dig grunderna i några av de centrala KBT-metoderna tillsammans med en grupp andra deltagare.

Version 1.0

NÄSTA KURSSTART: måndag 16 jan 2023. 12 deltagare. Öppen för bokning.

Kognitiv beteendeterapi är ett samlingsbegrepp för en serie terapeutiska metoder med omfattande vetenskaplig evidens. Metoderna är effektiva för att öka sin allmänna tillfredsställelse med livet och hjälper i en mängd olika psykiska hälsotillstånd. Under två veckor får du lära dig grunderna i några av de centrala KBT-metoderna tillsammans med en grupp andra deltagare.

Inga förkunskaper behövs!

KBT är designat för att förändra tankemönster som inte längre är hjälpsamma. Tankemönster etablerats under många år och förändringar av dem sker inte över en natt. Metoderna i den här kursen behöver därför upprepas, och ju mer du upprepar och övar på dem, desto mer etablerar du nya mer hjälpsamma tankemönster. Ju fler situationer i livet man kan tillämpa dem på, desto bättre.

Genom att hjälpa varandra i gruppen etablerar var och en av deltagarna nya vanor snabbast.

Det här får du

  • Tiodagarsprogram med praktiska copingstrategier som du kan använda direkt.
  • Bibliotek med metoder som du har obegränsad tillgång till.
  • Vägledning av en terapeut.
  • Stödgrupp med andra deltagare.
  • Terapeutledda textbaserade diskussioner med andra deltagare hjälper dig att omsätta metoderna i praktiken.

Vad som väntar dig

Kursen är utformad för att vara flexibel så att den kan utföras när det passar dig och passa in i ditt schema. Du får lära dig en ny KBT-metod varje veckodag, måndag till fredag, under 2 veckor.

Du uppmuntras att öva, dela och rapportera tillbaka om dina framsteg till de andra kursdeltagarna i kursens diskussionsgrupp. Terapeuten som leder kursen finns där att uppmuntra och erbjuder också personlig vägledning och support för hur du kan använda metoderna i ditt liv och din egen vardag. Dessutom får du en liten grupp som kommer stödja dig på vägen. Våra diskussionsgrupper är privata och är bara till för dig och dina egna kurskamrater.

Köp
Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.