KBT-workshop

Under en tvÄveckors workshop lÀr du dig grunderna i nÄgra av de mest centrala verktygen i KBT. Workshopen sker online i en liten grupp andra deltagare och leds av en erfaren legitimerad terapeut. Möjlighet att bearbeta lÀttare problematik.

Versionslogg

Gör en icke bindande föranmälan för nästa KBT-workshop och få 5 procent rabatt.

Max 12 deltagare.

Under två veckor får du lära dig grunderna i några av de mest centrala verktygen i KBT tillsammans med en grupp andra deltagare. Några förkunskaper behövs inte och upplägget är flexibelt så att du ska kunna hinner med utan stress.

I workshopen utforskar deltagarna framför allt en serie verktyg vars syfte är att upptäcka, hantera och i slutändan ta kontroll över automatiska tankar och förändra en negativ inre röst

Workshopformatet ger en extra dimension av styrka. Genom att hjälpa varandra i gruppen kan var och en av deltagarna utvecklas snabbare än vad som annars skulle vara möjligt.

Workshopen leds alltid av en legitimerad terapeut som du vid behov också kan boka enskilda privata sessioner med. Inom ramen för workshopen har du möjlighet att bearbeta lättare problematik.

Det här får du

  • Tiodagarsprogram över en 12 dagarsperiod.
  • Praktiska uppgifter  som hjälper dig använda  verktygen direkt.
  • Bibliotek med verktyg som du har obegränsad tillgång till.
  • Vägledning av legitimerad terapeut.
  • Stödgrupp med andra deltagare som fortsätter även efter workshopens slut.
  • Diskussionsforum med de andra deltagarna hjälper dig att omsätta metoderna i praktiken
  • Möjlighet att boka egna privata onlinesamtal med terapeuten (kostnad tillkommer per samtal)

Vad som väntar dig

Workshopen är utformad för att vara flexibel så att den kan utföras när det passar dig och passa in i ditt schema. Du får lära dig ett nytt KBT-verktyg varje veckodag, måndag till fredag, under 2 veckor.

I workshopen ingår en privat diskussionsgrupp där du uppmuntras att öva, dela och rapportera tillbaka till de andra deltagarna om både framsteg och motgångar. Terapeuten som leder, uppmuntrar och ger gruppen stöd men kan också erbjuda personlig vägledning och support under och efter workshopen (kostnad tillkommer för enskilda sessioner).

Recensioner

4,5 av 5

Baserat på 2 lämnade betyg

Björn

Bekräftat genomförd kurs

5 (5 out of 5 stars)

Superbra! Det är högt tempo så man får sätta av tid, men för mig har det varit bra, eller mer än bra. Workshopen ger konkreta kunskaper som jag fick användning av direkt. Skulle säker kostat tre gånger vad jag betalade (2000 kr) - minst, med tanke på att kbt-terapi kan vara dyr.

Björn

Bekräftat genomförd kurs

4 (4 out of 5 stars)

Omdöme lämnades inte

Visa alla recensioner Visa färre

Vanliga frågor om KBT-workshop

Kan en workshop i KBT vara ett alternativ till samtalsterapi?

Nej, men det är bättre att gå en workshop än att inte söka hjälp alls. Vi tycker att en workshop i KBT är ett bra sätt att närma sig terapeutisk behandling och få en uppfattning om hur psykoterapi med KBT fungerar. Det är också ett bra alternativ för dig som inte gått i samtalsterapi tidigare, känner dig obekväm med enskilda samtal eller tycker det är dyrt med samtalsterapi och vill veta mer om hur det fungerar.

Är workshopen öppen för alla?

Ja, men du måste ha fyllt 18 år.

Hur ofta går workshopen?

Workshopen för KBT går när en terapeut organiserar den. För att vara säker på att få information om kommande workshops sätt upp dig på på vårt nyhetsbrev.

Vilken nytta har jag av det jag lär mig?

Det beror såklart på dig, men känner du inte till KBT sen tidigare kan du ha stor nytta av det. Skulle du påbörja KBT-terapi efter workshopen kommer du komma igång snabbare och spara pengar eftersom du redan är introducerad till grundverktygen.

I beskrivningen står att jag kan bearbeta lättare problematik. Vad menas med det?

I workshopen lär du dig några strategier som är vanliga i KBT-behandling. De är hjälpsamma för att hantera ångest, depression, ilska, panikattacker, oro med mera. Workshopen är ingen ersättning för samtalsterapi eftersom den bara täcker en liten del av de KBT-verktyg som finns och för att terapeuten som leder har begränsade möjligheter att ge individuellt stöd inom ramen för den. Däremot kommer du kunna använda verktygen på egen hand, för bearbetning av lättare problem. Du har också möjlighet att separat från workshopen boka tid för enskilda sessioner med terapeuten som leder den eller en annan terapeut.

Hur är det med sekretess i workshopen?

Workshopen har en diskussionsgrupp som är privat. Det som sägs eller skrivs där stannar i gruppen. Du är inte skyldig att dela något du inte vill i gruppen. Du kan också välja med vem du delar.

Min vårdcentral erbjuder ett kbt-program, är workshopen ett alternativ?

Det kan vi inte svara med säkerhet på. Om din vårdcentral erbjuder dig ett individuellt kbt-program rekommendera vi dig att ta det. Om det är en stödgrupp din vårdcentral erbjuder kan det möjligen vara ett alternativ. Det bästa är om du kontaktar oss och förklarar närmare vad det är du har erbjudits och vilka behov du har.

Jag har en depression sen ett tag tillbaka. Är en kbt-workshop för mig?

Vi rekommenderar inte den här workshopen om du lider du av svår depression, har tankar på att skada dig själv eller känner av andra symptom som tyder på att du kan ha allvarliga problem med din mentala hälsa. Kontakta oss istället direkt från knappen i fönstrets nederkant eller fyll i formuläret på första sidan så hittar vi en lämplig terapeut åt dig.

Köp

Kurs Includes

  • 10 Lektioner
  • 11 Uppgifter
Click to access the login or register cheese