Ämne 1, Lektion 1
Pågående

Försämrad fysisk hälsa

Allt mer stillasittande orsakade sämre fysisk hälsa hos oss redan innan pandemin och när pandemin härjade storslaget kom rädslan av att gå ut, gymmen stängdes ner och lättillgänglig träning blev ett minne blott. Kanske känner du att jeansen inte längre passar, att konditionen knappt bär dig uppför trappan? Med små medel kan en förändring skapas i din hälsa som även kommer påverka din fysiska hälsa.

Vår psykiska påverkas dessvärre väldigt mycket av vår fysiska hälsa. Är vår fysiska hälsa i mindre bra skick är vår psykiska hälsa kantat av trötthet och orkeslöshet. Rör vi på oss blir vi mer stresstålig, minnet förbättras och kreativiteten och intelligensens stärks. VI mår helt enkelt bättre genom fysisk aktivitet enligt bevisad forskning.

Däremot kan det vara lättare sagt än gjort att “komma igång” med träningen. Att stärka sin fysiska hälsa genom att gå all in är oftast inte ett vinnande koncept. Lägg tankarna på att träning är en liten förändring om den planteras in i vardagen med omsorg. Det räcker med en kort promenad om dagen för att påvisa skillnad i vår kropp och själ.

Det vi tänker är det vi känner – hjärta och hjärna är ett

Nedanför finns ett formulär att fylla i för att sakta med säkert komma vidare mot en förbättrad fysisk aktivitet under och efter pandemin. På långsikt kan du sätta ett önskvärt mål utifrån förbättrad hälsa men vid delmål fokuserar du på de dagliga små förändringarna som kan ske.

En kort promenad på 10 minuter är mer än en obefintlig milslång promenad

Mentabee har en onlinekurs för sockerberoende är du en av oss som kämpar med sockret? Välkommen att anmäla dig till pågående kurs =)

Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.