Ämne 1, Lektion 1
Pågående

Hur ser dina automatiska tankar ut? mall

Det har visat sig att vi har i genomsnitt mellan 12 000-60 000 tankar varje dag. Det är galet många tankar! De flesta är förstås helt omedvetna men de formar oss förstås ändå. Det tokiga är att 80% av våra tankar är negativa. Det är förvisso ganska logiskt då vi har en större chans att överleva om vi tänker på att något illa kan ske än tvärtom, men det kan ju även ställa till det för oss. Dessutom så är 95% av våra tankar desamma som de var under gårdagen. Då vill vi ju se till så att tankarna skapar ett välmående och inte tvärtom.

Som du nu förmodligen vet påverkar dina tankar dina känslor i allra högsta grad. Därför kommer vi att tillägna resten av den här veckan till att undersöka dessa tankar.

Kom ut ur nedstämdhet
Hur du tänker påverkar hur du känner dig

Var förberedd på att lägga ner tid på detta, du behöver fylla i mallen flera gånger per dag. Samtidigt som du finner dina tankar skapar du nya tankebanor. Det här är en uppgift som är bra för alla och kan göras om och om igen. Det kan kännas knepigt till en början, vissa tycker att det känns “flummigt”, som att man försöker lura sig själv. Men det här är ett bra strukturerat sätt att ta sig ur icke funktionella jobbiga stressande tankespiraler. Om du tycker att det är svårt att fylla i mallen kan du boka ett samtal med en terapeut här på sidan. Kontakta support om du behöver hjälp med hur man kontaktar någon av Mentabees terapeuter, vi hjälper gärna till.

Först får du se en instruktionsfilm för mallen

Och nu kan du ladda ner mallen. Dina anteckningar kommer att ge dig värdefull information, som du har nytta av för din egen del och längre fram i kursen. Skriv gärna ut mallen och fyll i så ofta du kan. Det går även bra att rita upp kolumnerna på ett eget papper om du inte har tillgång till en skrivare.

[h5p id=”37″]

Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.