Ämne 1, Lektion 1
Pågående

Ge mig en quickfix..

Nu när du börjar kursen, tänk på att det inte är någon lätt sak att förändra sig själv.

Det är lätt att hasta vidare med tanken “nu förstår jag det här, vad är nästa sak?” Men det vore att lura dig själv: Ångest sitter inte i vårt medvetande, den sitter i vår kropp och den kommer från vårt undermedvetna och våra känslor. Drömmar, vanor och erfarenheter, vad vi tänker om oss själva och kroppens nervsystem påverkar vår upplevelse av ångesten.

Att man vet något om sin ångest, betyder inte att man blir av med den.

För att kursen ska ge resultat behöver du öva, repetera, tänka igenom, notera och reflektera och långsamt bygga nya erfarenheter. Gör du det, så är det möjligt att skapa en ny version av ditt liv där ångesten tar mindre plats.

Det går att lära sig sätt att minska sin ångest tillfälligt, men det som fungerar allra bäst är att på sikt lära sig hantera sin ångest innan den ökar i intensitet.

När man lider av ångest är man ofta extra känslig för stress, därför är det extra viktigt att rå om sig själv och inte i onödan utsätta sig för stressfyllda situationer. Det går att bygga upp sin förmåga att hantera ångest genom att äta hälsosamt och röra på sig.

Du kommer att undersöka och finna egna långsiktiga strategier i den här kursen. Men först ska vi öva på att lindra ångest akut.

Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.