Ämne 1, Lektion 1
Pågående

Kom igång

Den här lektionen är gemensam för alla Mentabees kurser. Har du redan gått den, kan du hoppa över den.

Knappar och funktioner

Den rörliga bilden visar följande funktioner: Visa/dölj huvudmeny – Navigering i sidopanel – Helskärmsläge – Mörkt och ljust läge – Navigering till nästa lektion i kursnavigering – Navigering med pilknappar.

Så här använder du knapparna. Pröva nu: Var sitter knappen för helskärmsläge?

Kursnavigering och menyer

Kursnavigeringen finns i Sidopanelen på vänster sida. Där ser du alla ämnen med tillhörande lektioner och kan hoppa mellan dem. Helskärmsläge innebär att sidopanelen med kursnavigeringen göms.

På mobila enheter täcker sidopanelen kursinnehållet. Helskärmsläget måste därför användas om du använder en mobil enhet.

För att komma tillbaka till hemsidan, klicka på den blå knappen “Tillbaks till kurs” eller på de tre strecken till vänster om loggan högst upp till vänster för att visa Huvudmenyn.

Kursflöde

Kursen består av Ämnen som innehåller Lektioner med texter, övningsuppgifter och tester. När du är klar med en Lektion, klickar du på knappen Markera klar & fortsätt sist i lektionen så kommer du till nästa lektion.

För att återvända till en lektion:

  • Använd Kursnavigeringen för att välja den lektion du vill återvända till.
  • Använd Pilknapparna för att backa en lektion i taget.

Anteckningar

Om du antecknar de tankar och reflektioner så bearbetar du kursens innehåll. De vanor och tankar du vill förändra möter ny information och med anteckningarna kommer det vara lättare att integrera kunskaperna i ditt dagliga liv. Som stöd för anteckningarna innehåller många kurser frågor och frågeställningar som uppmuntrar till eftertanke och självreflektion.

Vi föreslår att du använder en anteckningsmetod som passar dig. Många kurser innehåller fält avsedda att anteckna i som kan sparas som pdf-dokument. Men det är minst lika bra att skriva svaren för hand i en anteckningsbok, en word-fil eller en dagboksapp om du är van vid det.

Det viktiga är skrivandet i sig, eftersom det hjälper dig att fånga upp reflektioner, utveckla dina egna tankar och forma nya vanor.

Privata sessioner

Premiumkurser erbjuder ofta personligt stöd av antingen kursledaren eller din terapeut om du går i terapi. Det kan vara samtal via video, men också Personliga sessioner där du får skriftliga kommenterar på självinsikter, självskattningar, om du väljer att dela dem.

Går du kursen som medlem ingår inte privata sessioner. Vill du ha stöd och kursen erbjuder det, kontakta din terapeut. Du kan också betala för en premiumkurs och går då i grupp tillsammans med den kursledare som leder kursen vid det kurstillfälle du väljer.

Stödets utformning och omfattning för just denna kurs kommer kursledaren informera dig om personligen.

Grupper

De flesta premiumkurser och en del självstudiekurser innehåller Slutna grupper där kursdeltagarna kan mötas och dela erfarenheter med varandra. Anslutning till gruppen är vanligen automatisk och sker samtidigt som du börjar kurser. Om denna kurs har en grupp ansluten introduceras den i nästa lektion.

Checkouts

Checkouts innehåller några repetitionsfrågor eller påståenden att reflektera över innan man går vidare till nästa lektion.

Kunskapstester

De flesta av Mentabees kurser är avsedda för självhjälp. Testerna är sätt att lära sig och man gör testerna för sin egen skull.

På våra utbildningar har testerna ett annat syfte. Där ställer vi krav på att deltagaren har ett godkänt resultat för att vi ska dela ut utbildningsviset. Dessa test är också begränsade i antal gånger testet kan tas. Om testet har krav, så informeras om det innan testet.

Diplom och utbildningsbevis

Många kurser har diplom eller utbildningsbevis som utfärdas efter avklarad kurs.

Hur går man vidare?

När du är färdig med ett avsnitt klickar du på knappen Markera klar och fortsätt. Knappen fungerar bara om alla delar i avsnittet är avklarade.

[h5p id=”42″]

Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.