Ämne 1, Lektion 1
Pågående

Livsmedelslista

Tjej med varukorg 1
Många val – men ändå inte.

Under de här veckorna ligger som sagt fokus på att hitta strategier för en hälsosammare livsstil. Oavsett om du vill gå ner i vikt, bli mer hälsosam eller siktar mot högre mål. Den bästa förändringen är den som blir av. Hur du ska lägga upp din kost vs din träning beror helt på vilka mål du har.

Vad ska man äta då? Tänk så skönt om vi nu kunde berätta exakt hur vi människor bör äta för att må så bra som möjligt. Tyvärr är det inte så enkelt. Gener, ålder och tarmfloran är centrala delar för ämnesomsättning och immunförsvar. Tarmflorans sammansättning är unik och en och samma förändring i kosten hos två olika personer ger olika resultat. På marknaden kommer ständigt nya dieter samtidigt som det redan finns en uppsjö av dieter och kostråd som ska hjälpa oss att må bättre, se bättre ut eller bli mer vältränade.

Det som enligt forskning visat sig fungera långsiktigt är när man istället gör små förändringar i vardagen som man kan upprätthålla resten av livet.

Det som övergripande resultat pekar mot är att vi ska äta så naturligt som möjligt för att må bra. Ren mat, kött av betande djur uppväxta under schyssta förhållanden och/eller ekologiska växter som inte behandlats med bekämpningsmedel. Inte bara för djuren och växternas skull utan för att köttet och växten blir mer näringsrik då. Ju mer maten är hanterad på ett eller ett annat sätt ju mer processad är den. Och processad mat är ofta just motsatsen till naturlig.

Nedan följer en lista på bra råvaror att använda.

Notera att det handlar om BALANS. Matintaget baserat på 80% nyttigt och 20% mindre nyttigt brukar skapa en bra balans för de flesta.

Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.