Ämne 1, Lektion 1
Pågående

Sociala relationer

Alla har olika behov av sociala kontakt; En del trivs bäst när de omges av många människor med liv och rörelse. Andra föredrar en mindre krets vänner med en närmare kontakt. Några har inget emot att umgås online medan andra skyr kontakt som inte är “på riktigt”. Behoven vi människor har, ser inte bara olika ut de förändras både över tid och beroende på hur vi mår för övrigt.

Tillbringar du mycket tid ensam, kommer negativa tankar och ältande sällan få motargument. Ältandet kan till slut bli svarta fantasier som blandas ihop med verkligheten. Att ha människor av olika slag runt dig, som du i verkliga livet kan diskutera både glädjeämnen och seriösa problem med, är en viktig tillgång för din psykiska hälsa.

Kvinna har videosamtal med vän
Alla mår bra av att ha någon form av goda relationer

De saker vi gör tillsammans kan få oss att slappna av. Vi skrattar, tar livet som det är, delar sorger och vedermödor och blandar det med glädje och skratt. De band vi har till andra kan vara utmärkta stresshämmare eftersom de kan ge oss en känsla av trygghet.

Så, använd de verktyg du har för att vattna dina sociala kontakter. Familj, vänner, arbetskamrater eller klasskamrater, ja kanske till och med grannen. Ett telefonsamtal, träffas via videosamtal, chatta, ta en promenad utomhus.

Mina sociala relationer

Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.