Ämne 1, Lektion 1
Pågående

Härifrån och framåt, hur ska du fortsätta din resa?

Nu har du rannsakat dina beteenden och känslor genom dagboken! Det är dags att planera din fortsatta resa mot ett mer harmoniskt liv.

Tänk så enkelt det hade varit om det funnits ett sätt som passade alla. Förhoppningsvis har du fått fram flera upptäckter och metoder som passar för just dig. Du har förmodligen även fått en hel del lärdomar om dig själv under dessa veckor. Du har garanterat hittat verktyg du tycker passar bättre och sämre. Nu knyter vi ihop säcken och lägger dina bästa verktyg överst i verktygslådan.

Nu ska du gå tillbaka till dina uppgifter, dagböcker, övningar och resonemang för att slutligen sammanställa vad just du bör tänka på under din fortsatta resa. Så, ta fram alla dina tidigare övningar. Oftast märker man det inte i vardagen men i den här övningen blir det tydligt.

Inom kognitiv beteendeterapi skapar man ofta en vidmakthållandeplan. I planen bestämmer du vad du ska fortsätta öva på. Ibland åker vi ner i diket, då är det skönt att ha en plan att luta sig mot på vägen upp. Spara din framtidsplan (eller vidmakthållande plan som den heter på psykologiska). Du kan göra om den hur många gånger du vill.

Glöm inte att lära av gårdagen, leva idag och blicka mot framtiden.

Framtiden är din
Click to access the login or register cheese

Hej 👋🏼

Fråga om vad du vill eller ge feedback. Vill du bli uppringd, skriv namn och nummer. Vi svarar vanligen inom nån timme mellan 8 och 17 vardagar.

Subscribe
Samtycke*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Tittut!

Fyll i din mejladress så får du alla nya artiklar och erbjudanden.