Terapi

Människor söker sig vanligen till terapi när de överväldigas av symptom som gör ont, men är svåra att förstå. Varför är jag alltid så ledsen? Varför känner jag mig så rädd för att förlora jobbet trots att vet att jag inte gjort några fel? Varför är det inte möjligt att ha sex längre?

Terapins mål är att gå under ytan på problemen och söka efter vad som egentligen står på spel. Psykiska problem har en förmåga att frikoppla sig från hur de visar sig i vardagen. Vi kanske inte minns, eller kan föreställa oss varför och det gör det svårt att förstå utan hjälp. Någon kanske städar frenetiskt och har mani på att få allt så rent det går, men upptäcker i terapin att det i grunden handlat om att få bort en känsla av att vara oönskad och dålig som kom från en avvisande förälder.

Psykoterapeuten är en guide som leder oss tillbaka till våra tidigare problematiska erfarenheter så att vi kan förstå de verkliga orsakerna till det som gör ont och ge oss en chans att frigöra oss från det förflutna, leva utan ångest och med mer glädje i livet.

Terapeuter

Porträttfoto

Annica

Kognitiv beteendeterapi (KBT), Mindfulness, ACT

Online

Betyg 0,0

Visa
Välj
Kort kötid
Porträttfoto

Anita

Samtalsterapi med inriktning KBT, Mindfulnessinstruktör. Utbildad talpedagog.

Online

Betyg 0,0

Visa
Välj
Kort kötid
Porträttfoto

Karin

Brevterapi, samtalsterapi, psykodynamisk, kognitivt, kbt samt kroppsterapi och yogaterapi.

Online och Stockholm

Betyg 5,0 baserat på 1 recension

Visa
Välj
Kötid upp till 2 månader