Terapi

Människor söker sig vanligen till terapi när de överväldigas av symptom som gör ont, men är svåra att förstå. Varför är jag alltid så ledsen? Varför känner jag mig så rädd för att förlora jobbet trots att vet att jag inte gjort några fel? Varför är det inte möjligt att ha sex längre?

Terapins mål är att gå under ytan på problemen och söka efter vad som egentligen står på spel. Psykiska problem har en förmåga att frikoppla sig från hur de visar sig i vardagen. Vi kanske inte minns, eller kan föreställa oss varför och det gör det svårt att förstå utan hjälp. Någon kanske städar frenetiskt och har mani på att få allt så rent det går, men upptäcker i terapin att det i grunden handlat om att få bort en känsla av att vara oönskad och dålig som kom från en avvisande förälder.

Psykoterapeuten är en guide som leder oss tillbaka till våra tidigare problematiska erfarenheter så att vi kan förstå de verkliga orsakerna till det som gör ont och ge oss en chans att frigöra oss från det förflutna, leva utan ångest och med mer glädje i livet.

Porträttfoto

Anita Allard

KBT-terapeut

Samtalsterapi med inriktning KBT, Mindfulnessinstruktör. Utbildad talpedagog.

Onlinesamtal, Besök, Gruppterapier, Kurser

Väntetid upp till 5 dar

Svenska

  • Enskilda
  • Ungdom

Boka en tid

Biografi

Jag har lång yrkeserfarenhet av att hjälpa människor i kris och drivkraften att hjälpa och stötta har alltid varit nummer ett. Hos mig kan du räkna med professionellt stöd. Du kommer få utvecklande samtal och effektiva verktyg som hjälper dig hantera ditt liv.
Som terapeut är jag lyssnande och trygg med en helhetssyn på människan. De metoder jag influerats mest av är KBT, ACT (en utveckling av KBT) och Mindfulness.
Livet kan kännas som en berg- och dalbana och ibland kan man komma ur spår. Tillsammans hjälps vi åt för att hitta din väg att få balans i livet för att du ska må bättre.

Specialistkompetens
Utbildningar och referenser
  • KBT-terapeut steg 1
  • Specialpedagog med inriktning tal, språk och kommunikation
  • Lärarexamen
Adress för besök

Sundlingsgatan 7
59174 Borensberg

Inga recensioner