Terapi

Människor söker sig vanligen till terapi när de överväldigas av symptom som gör ont, men är svåra att förstå. Varför är jag alltid så ledsen? Varför känner jag mig så rädd för att förlora jobbet trots att vet att jag inte gjort några fel? Varför är det inte möjligt att ha sex längre?

Terapins mål är att gå under ytan på problemen och söka efter vad som egentligen står på spel. Psykiska problem har en förmåga att frikoppla sig från hur de visar sig i vardagen. Vi kanske inte minns, eller kan föreställa oss varför och det gör det svårt att förstå utan hjälp. Någon kanske städar frenetiskt och har mani på att få allt så rent det går, men upptäcker i terapin att det i grunden handlat om att få bort en känsla av att vara oönskad och dålig som kom från en avvisande förälder.

Psykoterapeuten är en guide som leder oss tillbaka till våra tidigare problematiska erfarenheter så att vi kan förstå de verkliga orsakerna till det som gör ont och ge oss en chans att frigöra oss från det förflutna, leva utan ångest och med mer glädje i livet.

Porträttfoto

Annica Björkman Linnerud

KBT-terapeut

Kognitiv beteendeterapi (KBT), Mindfulness, ACT

Onlinesamtal, Gruppterapier, Kurser

Väntetid upp till 5 dar

Svenska

  • Enskilda
  • Ungdom
  • Par

Boka en tid

Biografi

Jag valde att bli terapeut då jag alltid drivits av att hjälpa andra. Jag är övertygad om att alla människor gör så gott de kan för att hantera livets svängningar. Ibland behöver man hjälp för att få nya perspektiv på saker och ting. Jag är expert på teorin, du är expert på dig själv. Tillsammans hjälps vi åt för att finna rätt vägar.
- Ingen ska behöva må dåligt -

Jag är influerad av KBT, ACT och Motiverande samtal. Jag har jobbat med psykisk (o)hälsa i över 10år på en vårdcentral, som skolkurator samt inom socialtjänsten som samtalsbehandlare och på en högre ansvarsnivå. Som samtalsbehandlare är jag aktiv, inkännande och lyhörd. Jag har 10års erfarenhet av samtalsbehandling med såväl unga som vuxna.

Välkommen

Specialistkompetens

KBT, kognitiv beteendeterapi

Utbildningar och referenser
  • Grundutbildning psykoterapi steg 1 inr KBT
  • Beteendenvetanskapliga programmet inr psykologi
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  • Mindfulness
  • Barnets behov i centrum (BBiC)
  • Trauma (TMO)
Adress för besök

Annica erbjuder inte besök på mottagning.

Inga recensioner