Meningen med livet

Tianmen tank man

Något du kan göra för att få en starkare känsla av meningsfullhet är att betrakta val som experiment.

Du kan till exempel experimentera med hur mycket gott du kan göra och se vad som händer. Eller experimentera med hur mycket värde du kan skapa för andra. Du kan experimentera med om du kan bli bättre som person – för vi har ju alla kanter vi kan putsa till – och se om du kan upptäcka någon förändring som gör att du tycker bättre om dig själv.

Du kan utforma korta experiment – eller långsiktiga som exempelvis att bygga upp något du blir ihågkommen för – vilka handlingar skulle göra att vännerna minns mig mest?

Det bästa vi kan göra är nog att fortsätta experimentera med oss själva och lära av våra liv eftersom meningen med livet är något var och en behöver upptäcka på egen hand. Alla behöver inte ställa sig framför en kolonn stridsvagnar – men jag tror det flesta är tacksamma för de som har modet att göra det.

En sak är jag säker på: vi är inte här för att konkurrera med varandra, även om samhället och de ekonomiska drivkrafterna vill få oss till att tävla om inkomst, karriär, vem som är smartast, har bäst prylar, snyggast kläder eller är mest poppis. I motsats till den självcentreringen, tror jag vi är här för att lära oss om kärlek, om sanning, om att hålla ihop och vara vänner med varandra och den natur vi lever av.

Men det är lätt att bli distraherad.

Click to access the login or register cheese
Vi är i en testfas och öppnar fullt ut först den 28 augusti