blomstertack

Stödmedlem

Från 20 kr/mån

 • Du bidrar till att andra mår bättre*
 • Kursen Stark oro Covid-19
 • Självskattningar

*Pengarna går till fler artiklar för självhjälp som alltid är gratis.

mentabee medlemmar

Medlem

350 Kr/mån

Introduktionspris: 300kr/mån

 • Alla kurser du går på egen hand*
 • Stödgrupper
 • 20% rabatt på premiumkurser
 • 20% på gruppterapier
 • 200kr rabatt per session samtalsterapi.
 • Fler självskattningar*

*Ej premiumkurser. Självskattningar med avancerad tolkning ingår inte.

Ett medlemskap med allt det här!

Varför ett medlemskap för psykoterapi undrar du kanske? Eftersom du spar pengar och gynnar din mentala hälsa på lång sikt. Men också för att utvecklas och att ha ett bra liv. Det är därför.

Introduktionspris 300 kr/mån första året om du registrerar dig före 15 juni.

Ordinarie pris 350 kronor i månaden

Prenumeration för långsiktig mental hälsa

Vi är vana vid att psykoterapeuten är någon som finns för oss när vi krisar, nästan som en mental akutmottagning. Det är synd, för vi kan må mycket bättre om vi också har en överenskommelse om en lågfrekvent kontakt med någon som känner oss väl. Någon som checkar av hur du mår då och då, någon du kan kan fråga om när du får mindre akuta problem, och någon som står

Det är just detta du kan få hos oss; ett mental stöd du tidigare aldrig upplevt. Mental friskvård på riktigt.

* Sök Brevterapi för att se vilka terapeuter som erbjuder brevterapi.

Fortfarande osäker? Boka ett gratis samtal!

Undrar du om du behöver en terapeut? Vet du inte hur du ska välja? Boka en tid för ett vägledande kostnadsfritt samtal med en terapeut.

Kalendern visar tider en vecka framåt

Vanliga frågor

Är du under 18 år hjälper vi dig gärna, men vi behöver dina föräldrarnas medgivande. Har du inte möjlighet till det, kontakta oss för en fri rådgivning eller pröva något av följande alternativ:

Kontakta din lokala BUP, BUP (barn- och ungdomspsykiatrin)   

Går du i skolan finns elevhälsan som du kan ta kontakt med.

Är du under 25 år kan du vända dig till en ungdomsmottagning. Åldersgränsen varierar mellan olika mottagningar.

Pröva att höra av dig till en vårdcentral eller en läkarmottagning för barn och fråga om de har “samtalsmottagning” att erbjuda.

Egentligen ingenting eftersom Mentabee finns för att ge lokala psykologer och psykoterapeuter fler möjligheter att hjälpa sina klienter. Det här är vad du får som klient hos Mentabee:

 • Samtalsterapi 45-50 min per vecka, besök eller online.
 • Självskattningstester.
 • Möjlighet till Brevterapi istället för Samtalsterapi.*
 • Tillgång till stödgrupper ledda av terapeut.
 • Onlinekurser med möjlighet till personligt stöd av terapeut.
 • Artiklar för kunskap och inspiration.

*Om din terapeut erbjuder brevterapi.

Din prenumeration förnyas automatiskt till dess du själv avslutar den. Skulle ditt betalkort gå ut under kontraktsperioden så att den automatiska förnyelsen inte fungerar, får du en påminnelse via e-post i god tid innan så att du kan uppdatera kortuppgifterna.

Medlemskapet ger dig tillgång till alla icke ledda kurser i basutbudet och stödgrupper utan tillkommande kostnad. För premiumkurser, gruppterapier och terapeutiska samtal tillkommer en extra kostnad, men som medlem har du 20% rabatt.

Moms är inbakad i alla priser.

Terapeuterna som är anslutna till oss har minst så kallad Steg 1 utbildning. Många är legitimerade psykoterapeuter eller psykologer. Vi ber också alla som går i terapi att svara på en enkät innan och efter terapin där det finns möjlighet att utrycka missnöje.

Vår hemsida är mycket säker och vår hantering av personliga data väl genomtänkt för att förhindra läckage av personuppgifter. Du kan läsa vad vi gör för våra klienters personliga integritet på sidan Säkerhet och integritetspolicy

Säkerheten hänger också på dig som användare. Tillsammans kan vi arbeta för att förhindra obehörigt missbruk och brottsliga uppsåt. Våra förebyggande säkerhetsåtgärder är grundläggande, men det här vill vi att du som medlem gör:

 • Skyddar inloggningen till din dator, mobila enhet och ditt e-postkonto.
 • Använder en unik pinkod som endast du känner till.
 • Använder ett uppdaterat antivirusprogram i din dator.
 • Använder en lösenordsskyddad brandvägg i ditt hemmanätverk. Byt modemets standardlösenord och uppdatera programvaran regelbundet.
 • Uppdaterar webbläsare och operativsystem i dator och mobila enheter när det kommer nya versioner.
 • Lär dig om phishing (Länkar som installerar brottsförberedande kod på dina enheter).

Ja, vi har teknisk support med svar inom 24 timmar för medlemmar.

Nej, men vi samlar inte in ditt personnummer och sekretessinställningarna gör det möjlighet att bara visa förnamnet för andra gruppmedlemmar. Legitimerade terapeuter är enligt lag skyldiga att ta ditt personnummer vid det första samtalet, men uppgifterna skyddas av tystnadsplikt. Administrationen har viss möjlighet att spåra dig via betaluppgifterna.

 Läsa mer om sekretess och integritet här.

Psykologer och psykoterapeuter är skyldiga att följa hälso- och sjukvårdslagen. Det innebär bland annat att varje terapeut utgår från vetenskap i sin behandling, har tystnadsplikt och för en sekretesskyddad journal.

Mentabee förmedlar din terapeut, men vi tar ansvar för att behandlingen följer dessa riktlinjer. Därför har du som klient alltid möjlighet att höra av dig till Mentabee med synpunkter och klagomål. Du har också möjlighet att klaga hos socialstyrelsen om du inte är nöjd med en behandling som du fått av en legitimerad psykolog eller psykoterapeut.

Hur gör jag om jag inte är nöjd?

Du kan:

För psykologisk behandling gäller samma regler som för övrig sjukvård. Läs mer om dina rättigheter här.

Uppgifter om legitimation

Du ser på vår hemsida vilken yrkestitel våra terapeuter har. Du har också rätt att fråga den du träffar om utbildning och erfarenhet. Du kan ringa eller mejla Socialstyrelsen för att få upplysningar om vem som är legitimerad och kontrollera att uppgifterna på vår hemsida stämmer.

Vårt engagemang på social media begränsar sig till en profil på Facebook där vi publicerar blogginlägg och en på Instagram där vi lägger upp bilder och stories. Vi har också delningsknappar på vår blogg för att underlätta delning av våra artiklar. Något ytterligare engagemang på social media uppmuntrar vi inte till och vi annonserar heller aldrig på social media.

Vårt ställningstagande förklaras av att social media och vår verksamhet står i motsatsförhållande till varandra.

Social media har under många år visat att de har en dålig uppfattning om sin roll i dagens värld och har tillåtit sig att utvecklats till verktyg för krafter som förkastar politisk-, akademisk- och vetenskaplig expertis. Social media urholkar därmed några av grundpelarna i vårt samhälle så att demokrati, trygghet och grundläggande människovärden ifrågasätts.

Vi vill uppmuntra alla i vår bransch att följa oss med många andra, och sluta stödja de organisationer som tjänar pengar på att göra världen mer otrygg genom att ställa grupper mot varandra baserat på ras, etnicitet, nationellt ursprung, religiös tro, kön, genusidentitet, sexuell läggning, ålder, hälsa eller funktionshinder.

Mentabee är tänkt att hjälpa så många som möjligt med så bra terapi som möjligt. För att det ska vara möjligt behöver skapa en förstklassig terapi till ett så lågt pris som möjligt. Medlemsavgifterna Mentabee får in går oavkortat till de som lägger ner tid på att hjälpa andra. Vi tar ingenting emellan och våra arvoden är lägre än de är på många andra ställen. Här finns heller ingen riskkapitalist som kräver avkastning. Tvärtom – Mentabee är skapats av frivilliga som lägger ner egen tid och egna pengar eftersom de vill hjälpa andra och göra världen bättre.

Pengarna som kommer in via stödmedlemskap är viktiga och förutom att vi ser varje krona som ett bevis på någons tacksamhet, hjälper det oss att skriva fler och bättre artiklar, att utveckla hemsidan och inte minst att fortsätta hålla låga priser.

Ja. Hittar du inte svaret på din fråga i våra supportsidor kan du ställa den genom att klicka på kontaktknappen i nedre högra hörnet.

Hjälp oss genom att bli en av de första 20 terapeuterna och få 70% evig rabattmedlemskap.
Copy link